Mijn allerliefste (kleine) broer

Posted by on Oct 25, 2011 in Over Mezelf | 1 comment

Mijn allerliefste (kleine) broer,

“I have a dream” en niet zomaar een droom, een droom voor jou! Dit weekend ben ik opnieuw zo’n vreemd weekend gaan volgen, ja zo eentje dat onze papa ook al heeft gedaan. Met een klein hartje en een afwachtende maar nieuwsgierige instelling kwam ik er vrijdagvond toe. Zonder er veel gras over te laten groeien ging het weekend direct, krachtig van start. Onze eerste werkvraag was de volgende: “Wat is mijn diepste wens voor iemand die heel dierbaar is, wat wens ik hem echt toe?” Ik had zo’n vraag helemaal niet verwacht en was wel wat uit het lood geslagen. Om te weten wat ik moest dromen moest ik natuurlijk eerst een personage vinden en dat vond ik best wel een lastige opgave. Verschillende mensen flitsten in mijn gedachtestroom voorbij, maar voor geen enkel van hen was de droom zo zuiver of krachtig als die voor jou. Eerlijk gezegd was ik wel verwonderd dat jij – mijn broer – het sterkste vertegenwoordigd was in mijn droom. Ergens diep vanbinnen wist ik wel dat je belangrijk voor me was, maar zo belangrijk wist ik niet. De verwondering maakte algauw plaats voor een gevoel van onbehagen. Met schaamte realiseerde ik mij dat mijn gedrag helemaal niet overeen kwam met mijn droom. De persoon die ik blijkbaar het liefst gelukkig zou willen zien is ook de persoon waartegen ik het meest rot doe…

Mijn lontje is vaak oh zo kort en ontvlambaar. Veel te vaak krijg je snibbige opmerkingen zonder duidelijk aanwijsbare reden. Veel te vaak ben ik kwaad op je terwijl je het eigenlijk goed bedoelde. Veel te vaak ontweek ik je of luisterde ik niet echt wanneer je me iets wilde vertellen. Veel te vaak was ik er niet voor je wanneer je me echt nodig had. Kortom, veel te vaak was ik een ronduit slechte broer.

Ik was fout, volledig fout. Niet langer meer wil ik nog zo handelen. Zowaar het internet mijn getuigen is zal ik vanaf nu proberen om niet langer je afstandelijke ambetante broer te zijn, maar wel die persoon die ervoor zorgt dat hij ondubbelzinnig zijn eigen droom voor jou laat uitkomen. Vanaf nu verbind ik mezelf ertoe een betere broer te worden en zijn.

Ik wens jou een gelukkig leven toe met echte vrienden die jou graag zien voor wie je bent. Ik wens jou een veilige en ondersteunende omgeving toe waarin je tot rust kan komen en waar je kracht kan uitputten om je capaciteiten te ontwikkelen en je dromen waar te maken. Last but not least: ik wens jou een goede broer toe die er echt voor je is!

Ik zie je graag Michaël, hopelijk heb je hier iets aan wanneer je oud genoeg bent om dit te begrijpen!

 

Met dank aan: Encounter Vlaanderen voor het vormingsweekend.

 

One Comment

  1. Dit zal hij erg mooi vinden. Wat boft hij met zo’n broer.

    Karel

Laat een berichtje na de 'biep'.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: