Compostela voorbereiding

Posted by on Sep 24, 2012 in Compostela, Over Mezelf | 4 comments

In blijde verwachting, maar wel met een klein hartje tref ik de laatste voorbereidingen. Ondertussen zullen de meeste mensen het al wel weten: als alles goed gaat zal ik de komende maanden niet in België vertoeven (hip-hoi), maar wel ergens tussen hier (Leuven) en Compostela. Mijn tijd in België begint sterk in te korten. Morgen (ja morgen al 😮 ) zal ik mijn eerste stempel ergens in Leuven gaan proberen vastkrijgen. Maar daarover later meer, nu ga ik jullie eerst vertellen over de voorbereidingen die aan de tocht vooraf zijn gegaan.

Laten we enkele weken/maanden teruggaan. Het project begon langzaam vorm te krijgen en mijn portemonnee werd eerst zwaarder om dan weer  beduidend lichter te worden. 😉 Eerst en vooral moest ik afstuderen en centen verdienen, daarna kocht ik de resterende benodigdheden om vandaag uit te komen bij deze paklijst, dewelke waarschijnlijk nog een beetje volumineus is. De voorbije weken dan werd mijn studio leeggemaakt en opgefrist met soms eens wat welgekomen hulp. De douchekuip had zijn beste jaren gehad en extra likjes verf misstonden mijn muren ook niet. De werken werden dan uiteindelijk afgesloten met een fijne kuisbeurt als kers op de taart. Hieronder kan je enkele foto’s aanschouwen van deze werken.

Spullen     Douchekuip werken     Badkamer nieuw

     Bed en bureau     Zithoek

Gedurende de laatste weken zijn er ook vele ‘laatste’ contacten geweest en deze waren niet altijd even vanzelfsprekend. Alhoewel de algemene teneur zeker goed was, vond ik het soms ook wel vervelend steeds hetzelfde ‘oppervlakkige’ verhaaltje te moeten doen. Al is het natuurlijk wel normaal dat iedereen graag wilt weten ‘hoe lang je weg bent’, ‘hoe ver het is’ en ‘hoeveel km per dag je gaat stappen’, echt leuk is het niet om telkens te moeten antwoorden met hetzelfde antwoord: “Ik weet het niet en ik ga nog zien.” Eerlijk waar, ik weet ook helemaal geen antwoord op deze vragen… Wat ik natuurlijk wel fijn vond, was de oprechte interesse en de bemoedigende woorden. Ook heb ik regelmatig mogen horen dat mijn kindje, deze blog, gelezen en gevolgd zou worden, wat eigenlijk het aller leukste geschenk was dat je me kon geven. 🙂

Vandaag ben ik vooral bezig geweest met mijn paklijst na te kijken, de laatste spullen aan te kopen, de route voor de volgende dagen uit te zoeken, mijn post te laten doorsturen, mijn blog up to date te maken en te grommen, want ik heb een verstopte neus, een pijnlijke keel en koorts… Hopelijk zal dit laatste morgen beter zijn, want ziekjes zou ik liever niet vertrekken…

Enfin, de rest van de avond zal ik de netbook klaarmaken, nog wat mails versturen en natuurlijk genieten van het ‘thuis’-zijn!

 

4 Comments

 1. Hallo Andreas, heel lang geleden weer he!
  Ik weet niet zo goed wat ik precies moet schrijven, maar ik wil je op z’n minst toch heel veel succes en goede moed wensen voor je tocht! Ik hoop dat je vanavond (en elke volgende avond en overdag natuurlijk ook!) terug vriendelijke mensen tegenkomt! Groetjes, Eva

  • 🙂 Idd, zeer lang geleden! Maar, dat maakt je berichtje ook wel speciaal. 😉 De voorbije twee avonden heb ik alleszins zeer warme mensen mogen leren kennen. Ik ben benieuwd wat de rest van de tocht zal brengen. 😉 Bedankt voor je steun!
   Liefs,
   Andreas.

 2. Lieve Andreas, Ik heb niet meer de tijd gemaakt om je een écht kaartje te schrijven maar bij deze een mailtje om je een onvergetelijk avontuur toe te wensen! Dat het je kort bij jezelf mag brengen, rust mag geven en deugddoende contacten en zoveel meer. Ik duim en supporter mee voor een goede tocht zonder te veel hindernissen of kwaaltjes mét veel zon en stapplezier! Dikke kus van Greet (samen met Filip) en een extra knuffeltje van ons Rietje xxx

  • Hey Greet,

   Dank je voor de steun! Ik heb het gisteren gevoeld dat er mensen aan me dachten. 😉 Mijn eerste nacht heb ik meteen kunnen overnachten in mensen hun tuin. Een engeltje van een zoon (9j) wilde de pelgrim niet zomaar laten voorbij gaan en smeekte bij zijn ouders om mij te laten overnachten. Uiteindelijk werd het een zeer fijne avond met eten en warm gezelschap. Een paar van je wensen zijn dus al meteen uitgekomen! 😉

   Grtjs,
   Andreas.

Laat een berichtje na de 'biep'.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: