Exit vlucht-beschermingsmechanisme

Posted by on Oct 7, 2013 in Existentieel Welzijn, Over Mezelf | 0 comments

Het volgende bericht heb ik zojuist gepost als vaarwel van de opleiding ‘counseling en coaching in existentieel welzijn’. De vorming bleek niet juist voor mij, ik heb andere uitdagingen nodig. Hopelijk is mijn aanvoelen deze keer wel correct. 😉

“Beste opleidingsgenoten,

Opnieuw ben ik erin gelopen. Ik koos voor de gemakkelijke en veilige optie in de plaats van voor groei en vooruitgang te kiezen.  Het is een beschermingspatroon van vluchten en afschermen dat me vroeger lang geholpen heeft, maar me nu in de weg staat. Ik ben dat, die persoon niet. Kennelijk had ik het opnieuw nodig om het zelf al doende te ervaren, zelfs al wisten sommige me op voorhand te vertellen dat die opleiding niet klopte, voor me.

Deze opleiding, hoe waardevol ook, is niet juist voor mij. Mijn uitdaging (op dit ogenblik)  is het openen voor echte ontmoetingen met anderen en mezelf, zonder een masker te dragen of een rol te spelen. Zulke ontmoetingen dienen op dit ogenblik met volle fysieke aanwezigheid te gebeuren. Het aangaan van een internetopleiding is voor mij niet echt een stap, maar eerder een vlucht. Mezelf echt tegenkomen lukt voor mij niet via het internet. Schrijven als uitingsvorm is zeer vertrouwd en ook de afstand maakt het ‘te’ veilig. Ik wordt er niet mee uit mijn comfortzone gehaald. Ik voel dan ook dat de energie me ontbreekt me er echt aan te zetten.

Wat ik wel nodig heb is echt ont-moeten en het aangaan van nauwe en intieme (in de brede zin van het woord) contacten in fysieke aanwezigheid. Ik heb dan ook niet zomaar de opleiding psychomotorische therapie gekozen. Mijn lichaam en beweging zijn belangrijke poorten naar mijn ‘ware zelf of ziel’. Ik sta er echter vaak nog ver vanaf en durf het nog niet ten volle te benutten. Het aanvoelen alsook het durven gebruiken van mijn lichaam om mezelf te uiten zijn grote uitdagingen voor mij.

Wat ik dan wel concreet ga doen is nog niet volledig duidelijk, maar wat in mij opkomt is (vrije) lichaamsexpressie  in contact met anderen, zoals dans of …

Bedankt aan jullie om mij te helpen bij dit inzicht.

Alhoewel ik zelf nog weinig geschreven heb, heb ik wel regelmatig gelezen. Bedankt dat ik deeltjes van jullie verhalen mocht meepikken. Vanzelfsprekend blijven deze flarden bij mij! 😉

Verder wens ik jullie nog succes en een waardevolle reis doorheen het ‘existentiële welzijnslandschap’.

Warme groeten,

Andreas.”

Laat een berichtje na de 'biep'.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: