Het mystieke hartje (een grote actie in opbouw)

Posted by on Oct 5, 2014 in Be-Art, Creativiteit, Maatschappij, Over Mezelf | 2 comments

Beste lezer,

Graag bereik ik u met deze woorden. Ik ben in blijde verwachting van een nieuw project en zoek enthousiaste (onder)steun(ende) om het mee vorm te geven.

Reeds enkele maanden ben ik vlijtig aan de slag met het haken van hartjes. De eerste keer dat ik er verspreid heb, deed ik dit uit dankbaarheid voor mijn verblijf in Oeganda. Ik gaf toen alle kinderen en medewerkers van Foodstep Uganda Ltd. een hartje bij wijze van afscheid.

Hartjes Oeganda

De tweede actie die ik ondernam was het ‘mysterieuze hartje’ op mijn werk (K-dienst, AZ Nikolaas). De bedoeling was een warme positieve golf te verspreiden over de diensten heen om zo een aangenaam werkklimaat te scheppen en de jongeren nog beter te kunnen ondersteunen in hun moeilijkheden.

-> Het mysterieuze hartje

De gedrevenheid om hartjes te haken is gebleven. Tot voor kort echter deed ik dit zonder een heldere volgende actie voor ogen. Ik was op zoek naar iets groter, grootser om de hartjes meer zin en betekenis te geven en mijn levensenergie, mijn ‘Ware Zelf’ een manier te geven zich te uiten en manifesteren. Als het even kan mag de actie uiteindelijk zelfs de (generationele, etnische, religieuze, landelijke,… ) grenzen overstijgen! 🙂

Ook zou ik het hartje, naast dat het een duidelijk symbool is voor liefde, mededogen en verbondenheid, een diepere overstijgende boodschap willen laten overbrengen.

Inspiratie voor de deze boodschap  vond ik reeds in de ochtendopening van een boeddhistische retraite.

Gelofte aan de mensheid (Hisamatsu Sin’Ichi)

“Laat ons ontwaken tot ons Ware Zelf,

mensen worden, vol van mededogen.

 

Onze gaven ten volle ontplooien,

ieder volgens de eigen roeping in het leven.

 

Ons bewust worden van de doodsstrijd

persoonlijk en maatschappelijk

en de bron ervan onderkennen.

 

De juiste richting ontdekken

waarin de geschiedenis zou moeten voortgaan

en elkaar de hand reiken

zonder onderscheid naar man- of vrouw-zijn,

zonder onderscheid naar ras, natie of klasse.

 

Laat ons met mededogen de gelofte afleggen

het diepe verlangen van de mensheid

naar bevrijding van haar Ware Zelf

werkelijkheid te doen worden.

 

En een wereld bouwen

waarin iedereen

waarachtig en in heelheid kan leven.”

Oh, wat geef ik de hartjes graag zo’n diepe betekenis: ‘een wereld bouwen waarin iedereen waarachtig en in heelheid kan leven…‘ En ja, welke kracht zet ons meer in die richting, dan Liefde? Dit hartje is, voor mij, een kracht-object om – ons – te helpen de geschiedenis in de juiste richting te doen voortgaan. Ja, wij hebben de ‘macht’ iets te veranderen aan de penibele situatie. En, ik heb het vertrouwen dat we deze verandering kunnen manifesteren ook, ieder op zijn manier, gebruik maakend van zijn vermogens, samen. Heelwording begint vanbinnen uit en heeft liefde nodig als motor. Laat dit hartje het symbool zijn dat ons hieraan herinnert. Cultiveer (zelf)liefde en verspreid dit kostbare goed!

Mystieke hartjes

Voorbije week bleek de tijd rijp (en ik klaar) om een stap verder te gaan.

Vandaar ook deze oproep.

Met dit bericht stuur ik graag de wereld in dat ik (onder)steuning kan gebruiken bij de volgende actie. En ik hoop de mede geïnspireerde krachten te ontmoeten die dit project mee gaan vormgeven. Concreet ben ik op zoek naar:

 • Vlijtige hakers/knutselaars/creatievelingen
 • Webdesigner/grafisch vormgever
 • Social media ‘expert’
 • Zin-gevende schrijvers/dichters
 • Juridisch en/of boekhoudkundig adviseur
 • Projectontwikkelaar
 • Sponsors
 • En alle andere geïnspireerde zielen die zich verbonden voelen met dit project in wording

Contacteren kan je mij via deze website of via e-mail: AndreasVDS@gmail.com

Hart-elijke groet,

Andreas Vandensande.

PS. Je doet me er een groot plezier mee deze oproep te verspreiden!

2 Comments

 1. geweldig idee:)
  ik doe heel graag mee
  zeg maar wat ik kan doen
  ik heb nog ideetjes voor je hartjes op te vrolijken zodat er een tekst aan kan hangen
  het staat hier klaar.
  dikke knuffel
  je mama

 2. IK DOE MEE! Ik voel nog eens na op welke manier….

Laat een berichtje na de 'biep'.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: