Het mysterieuze hartje vervolgd

Posted by on Aug 4, 2015 in Be-Art, Creativiteit, Maatschappij | 1 comment

Beste allen (familie, vrienden, kennissen en zelfs onbekenden),

Na een eerdere actie (het mysterieuze hartje) op mijn vorige werkplek, de kinder- en jeugdpsychiatrie van AZ Nikolaas, voel ik opnieuw de inspiratie om een gelijkende actie op poten te zetten. Op dit ogenblik ben ik werkzaam in de psychiatrie van Grimbergen, Sint-Alexius genaamd, en ik voel dat ook hier een inbreng van licht en liefde bevorderend kan zijn voor de onderlinge verbondenheid, medeleven, houding van respect en gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheidszin, verdraagzaamheid,…

Vorige keer heb ik mogen aanschouwen hoe het zoeken naar de oorsprong en betekenis van de overal verschijnende mysterieuze hartjes mensen dichter bij elkaar bracht. Er was een gezamenlijk mysterie te ontrafelen en tevens bracht het symbool van het hartje een boodschap over van licht en liefde. Over de verschillende afdelingen heen werd het een gemeenschappelijk onderwerp, anders dan de laatste nieuwtjes en roddels over werkplek, collega’s en/of patiënten. Het wist mensen te raken en bracht op deze manier stof tot grondige reflectie. Naar mijn aanvoelen heeft de actie heel wat in beweging gebracht en is de nasleep ervan nog steeds merkbaar. 🙂

Graag neem ik jullie mee in dit nieuwe avontuur nu in Sint-Alexius. Aangezien Sint-Alexius een veel grotere psychiatrie is, heb ik ook veel meer hartjes nodig om impact te kunnen maken op het geheel. Graag betrek ik iedereen, van directie tot onderhoudspersoneel toe. Overal dienen ze te verschijnen en dit in verschillende golven om de nieuwsgierigheid te prikkelen. Tegen het einde van augustus gaat de actie haar einde kennen en breng ik een begeleidende boodschap naar buiten waarin het opzet beschreven staat.

Om deze aantallen aan hartjes te kunnen verspreiden doe ik deze keer graag ook beroep op jullie. Voel je je geroepen om mee bij te dragen aan de licht en liefde inbreng in de psychiatrie van Grimbergen, dan kan je de zelf-gehaakte hartjes via mij aankopen. Per € 0,99 verspreid ik een extra hartje in het ziekenhuis. Sponsoren kan dus vanaf € 0,99 tot … in veelvoud van € 0,99.

IMG_6852

Om de hartjes in beweging te brengen kies je een bedrag waar jij je goed bij voelt, en maakt dit over op het volgende rekeningnummer: BE56 7390 1182 3388 met de mededeling: “Sponsoring hartjes – Voornaam Achternaam”. Wil je graag op de hoogte gebracht worden van verder vorderingen, laat dan ook zeker een berichtje na, of laat mij persoonlijk iets weten via mail. Ook kan je natuurlijk deze blog volgen om verder op de hoogte te blijven.

Al een woordje van dank bij voorbaat. Eerst en vooral om de interesse te tonen mijn berichten te lezen en een extra dankbetuiging voor die zielen die zich geroepen voelen deze actie mee te dragen.  Ik hou jullie zeker op de hoogte van de verdere vorderingen, indrukken en reacties op de actie! 🙂

Een hart-elijke groet,

Andreas.

One Comment

  1. Ik heb nog gehaakte hartjes van het brei- en haakcafe in coop wereldcafe. Hoe geraken deze tot bij jou? Ze zijn tenslotte met heel veel hartelijkheid gemaakt!

Laat een berichtje na de 'biep'.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: