Mijn eerste stappen naar ‘professioneel’ schrijven

Posted by on Mar 19, 2016 in Bewustzijn, Creativiteit, Over Mezelf | 0 comments

Na mijn eerste stappen naar mijn therapeutische praktijk Lamasa, vandaag ook mijn eerste stappen naar mijn ‘professioneel’ schrijven.

Mijn brief die ik zojuist naar enkele redacties verstuurde:

 

“Beste,

Ik nodig u graag uit om mijn concrete vraag ‘iets’ verder in de tekst te ontdekken, na de inleiding en duiding van dit schrijven.

Wat een enorme energetische shift, alweer. Ik begin het te begrijpen. Ik nam het besluit om het idee dat aan het broeien was te gaan omzetten en hop, het lijden maakt plaats voor een bom aan energie. Ik kan wel dansen en doe het stiekem ook. Mijn vaatje stroomt over en vanzelf wens ik dit ook te delen met anderen. Ooh, wat voel ik dan liefde. Ik geef mijn tante, in de bakkerij waar ik ga schrijven, een stevige, ietwat muffige knuffel. Ja, je huis verbouwen kan gepaard gaan met (veel) stof en blijkbaar ook een geurtje, zo wist ze me achteraf te vertellen.

Ik kan me sterk vinden in enkele van de woorden en bemerkingen die ik als feedback kreeg donderdag tijdens de opleiding, Creazin, die ik sinds dit academiejaar volg. Ik ben een ‘gevoelsman’ wat dat dan ook ook mogen betekenen, doch het resoneert. En, ik ben hier om een intens leven – bewust – te (be)leven. Zolang ik in beweging blijf, inga op wat ik voel en de vele ingevingen die naar voren komen serieus neem en volg, ervaar ik flow en bergen energie. Wanneer ik me echter laat stoppen door mijn angsten en het verstand dat excuses weet te verzinnen waarom het ‘nu’ niet het juiste moment zou zijn, dan creëer ik lijden. En, ondertussen ben ik bewust genoeg aanwezig, zodat het lijden zich ook vrij snel en intens aandient. Als trouwe bondgenoot komt het mij vertellen dat ik niet meer in lijn ben met mijn eigen essentie als unieke vonk van de godheid. De ene ervaring is voorbij en ik dien alweer in een volgende te kunnen stappen, en liefst helemaal. Zelfs mijn ‘stilstaan’ of in de stilte stappen, dien ik bewust te kunnen beleven, lees ook vooral: voelen. Twijfels en angsten zijn er genoeg, terwijl alles er ondertussen is om voortdurend dat gevoel van flow te kunnen blijven scheppen. Wat een interessant en eigenlijk simpel spel toch! Lijden als waarschuwing dat ik van mezelf verwijdert geraak en flow als ik leef wie ik ben.

Dit gezegd zijnde. Het idee dat zich aandiende vanochtend was het volgende: Ik hou van schrijven, schrijven over de diepgang van het leven, het leven gezien door ontwaakte ogen van een man die vanuit zijn hart leeft, met vallen en opstaan. Ik hou van het doorbreken van (voor)oordelen en overtuigingen die niet gebaseerd zijn op de energetische waarheid der dingen. Ik voel steeds meer hoe, wie ik ben, helemaal klopt voor wat ik kom doen. Ik kom tonen hoe je van een miserabel, leeg en oppervlakkig bestaan een transformatie of zelfs metamorfose kunt maken naar een doorvoeld, passioneel en gelukkig leven, in lijn met wie je bent. Ik kom dit zelf leven en tot in de diepte bewust ervaren (hoe kan het ook anders als sterrenbeeld schorpioen) zodat ik anderen kan voorgaan en helpen hun eigen weg te ontdekken en leven, op naar het nieuwe tijdperk van het menselijke bestaan.

En zo kom ik graag bij het besluit dat ik daarjuist genomen heb. Als tussenstap naar het boek dat zich aan het vormen is, bied ik me aan om reeds te mogen schrijven voor een groter publiek en, om de energetische uitwisseling van geld geleidelijk te kunnen verschuiven naar mijn passies: intens en bewust leven, schrijven, en begeleiden van anderen. Mijn therapeutische praktijk is bijna klaar, mijn boek over mijn ontwakingsweg van de voorbije jaren zit in me en alles is er om verder iets te doen met de gehaakte hartjes en engelenvleugeltjes van BE-ART. Het is nu belangrijk om te blijven bewegen en mijn ingevingen te volgen zodat alles ook werkelijk in de vorm kan komen.

En dan mijn concrete vraag aan u, beste redacteur/redactrice: Ik geloof heel sterk dat ik waardevolle inhoud naar buiten heb te brengen en dit op een aangenaam leesbare manier. Graag bied ik me aan om dit via jullie kanaal te mogen doen, als… De vorm waarin laat ik over aan jullie inschattings- en verbeeldingsvermogen. Zolang ik maar kan schrijven vanuit mezelf en als mezelf.

Al schrijf ik heel erg graag, ook voor een persoonlijk kennismakingsgesprek mag je me zeker uitnodigen (woonachtig te Wijgmaal, België). Weet wel dat ik van de 27ste maart tot en met de 7de april zo goed als niet bereikbaar ben. Ik ben mezelf dan namelijk gaan onderdompelen in mijn volgende avontuur, een spirituele reis in Ethiopië.

 

Met de meeste hoogachting,

Andreas Vandensande.

 

Voor meer (veel meer): www.AndreasVDS.be

 

Wildste dromen

 

Ja, de tekening (bestaande uit de gele kern: innerlijke kind, de centrale basis: flow en tenslotte het geheel: wildste dromen), die ik maakte als huiswerk voor de opleiding donderdag, heeft energetisch heel wat in beweging gebracht. Niet verwonderlijk als je wordt gevraagd om je wildste dromen naar buiten te brengen en in de vorm te zetten, op papier en…”

 

Laat een berichtje na de 'biep'.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: