Het liefdesbommetje en de transformerende kracht van liefde

Posted by on Aug 3, 2016 in Bewustzijn, Liefde, Over Mezelf | 1 comment

Graag neem ik jullie mee op een nieuw avontuur dat zich aan het vormen is. Het lijkt wel compleet gek dat ik reeds in dit enorm prille stadium aan het schrijven ga erover, en toch voel ik dat ik dit te doen heb. 😉 Elk moment is kostbaar en heeft zijn bestaansrecht. Hoe het ook verder mogen gaan, dit is wat ik in het NU beleef.

Vandaag ben ik werkelijk blij met de regen. Het geeft me de kans mijn plannen te laten zijn voor wat ze zijn en ruimte te maken voor wat ik voel dat nu aan de orde is, wat me nu levend doet voelen. De haag scheren kan een ander moment ook. Wel ging ik met Kristel, een mede deelnemer van de Open Spirituele Avondgroep, een praktisch ritje maken met de camionette. We geraakte aan de praat en op een gegeven ogenblik vertelde ze over haar broer en zijn (spirituele en liefdes) weg. Ik merkte dat dit verhaal enorm resoneerde met mij en sterk ontroering wist teweeg te brengen. Ik merkte tijdens het verhaal dat heel mijn ruggenwervel in vuur en vlam kwam en er ‘downloads’ gebeurde van informatie, aangekondigd door intense rillingen. De afgestomptheid, verwarring en actieve mind van de ochtend maakte plaats voor opnieuw een open hart, flow in mijn lichaam en nieuwe perspectieven. Ja, het was geen toeval dat we dit ritje wel lieten doorgaan!

Op naar de kern dan, zoals ik ook reeds schreef op Facebook , is er een liefdesbommetje ontploft in mijn leven. En een bommetje is zeker het juiste woord. De intensiteit is groot en alhoewel het pure liefde is, maakt de kracht van de explosie ook dat er veel doorheen wordt geschud.

De voorbije dagen, sinds het weekend van ‘Magical Music Fest’ heb ik vele berichten mogen uitwisselen met deze prachtige dame. Haha, en terwijl ik dit schrijf komt er weer een prachtig synchronistisch teken, namelijk de klok die het dubbele meestergetal  11:11 toont. En een beetje later komt er dan een berichtje van haar binnen op 11:19, mijn persoonlijkheidsgetal en hartsgetal respectievelijk. Ja, zo’n dingen verzin je niet. En zo gaat het al de hele tijd. Zoveel beweging en warmte mag ik in mijn hart voelen, het lijkt wel alsof mijn borstkas open getrokken wordt om nog meer liefde te kunnen uitwisselen. Ook regent het tekens, via alle hoeken. ‘Ja, je slaagt de juiste richting in’, roepen ze mij werkelijk toe van de andere kant van de sluier. En roepen is het juiste woord, want dit roepen is soms ook wel nodig om het te kunnen ‘horen’ wanneer de Mind zijn verleidingstrucs boven haalt. 🙂

De prachtige liefde die in prille uitwisseling is geraakt maakt bij mij ook heel wat oude dingen los, zoals oude overtuigingen die ineens terug sterker in de mind ronddraaien, en ook heel wat emoties. Naast de intense momenten van liefde en flow zijn er ook intense momenten van angst en veel ‘Mind’. Ik merk dat om verder  te kunnen gaan met wat het Universum me liefdevol aanreikt, ik nog heel wat mag sublimeren ook. Nu dit is natuurlijk ook de prachtige kans die me aangeboden wordt. Of, ik hou vast aan mijn oude veilige cocon, wachtende op iets dat er niet is, of stel me open voor iets nieuws dat nu beantwoord aan wie ik ben, met de vele nieuwe mogelijkheden die hierbij komen kijken. En dit heb ik gedaan, voel ik. 🙂 En dan bekrachtigd de synchroniciteit me opnieuw. Juist op 11:33 geeft mijn gsm een geluidje waardoor ik kijk. Haha

Het grappige is ook dat zelfs voordat ik haar ontmoet had, ik reeds gepland had om mijn lichaam fysiek te ondersteunen met een detox. Ik voelde dat het tijd werd om nog wat dingen los te laten, zodat ik bijvoorbeeld mijn reis, praktijk etc. verder kon neerzetten. En ondertussen lopen beide schoon parallel. Terwijl ik enkel sapjes drink, aangevuld met ondersteunende theetjes, ben ik ook innerlijke aan een grote opkuis bezig die mede getriggerd werd door de liefdesexplosie. En over dit proces deel ik graag met jullie, juist ook om een totaalbeeld te geven van de enorme kracht en transformationele mogelijkheden liefde in zich draagt.

Wat zich sterk aandient zo tussen de vlagen van liefde door is een grote zelf-twijfel (lees ook angst), onder meer gevoed door de overtuigingen: ‘ik ben niet goed zoals ik ben, ik ben niet goed genoeg’. Hoe absurd dit eigenlijk mag klinken, toch merk ik dat er iets in mij dit nog gelooft en eraan vasthoudt. Hier sterk mee verbonden zijn de angsten voor verlating en afwijzing, die ook terug sterk, heel sterk in opspraak komen. Vasthouden aan iets dat er niet werkelijk is, is dan veiliger, want nog meer verlaten worden is dan toch moeilijk, al gaf het me wel elke keer teleurstelling wanneer er een opflakkering was, die dan al snel weer werd afgekapt. Zo bleef ik wel zitten in een straatje van onderhoudende afwijzing en ging ik enkel vluchtige contacten aan. Hoe mooi deze kortere contacten van liefdesuitwisseling ook mochten zijn, hoe belangrijk de lessen ook waren die erin besloten lagen, het maakte wel dat ik stiekem kon blijven vasthouden aan mijn oude beelden en hoop op verzoening met de oude geliefde.

Ik merk ook hoe het Universum, zelfs in die korte periode dat we elkaar kennen, al enkele mooie kansen heeft geboden om deze angsten aan het licht te brengen en zo verder te laten helen. Zo was er een misverstand over beleving van seksualiteit en omgang met mensen van het andere geslacht en is er tevens naast mij nog een bijzondere persoon synchroon in haar leven gekomen, waar ze ook een intense verbinding mee voelt en ruimte voor maakt.

In het eerste geval werd ik sterk getriggerd in mijn angst om niet begrepen te worden en dan afgewezen en/of verlaten. Seksualiteit is sowieso al een gevoelig thema voor mij en zo ook vrijheid.  Het was dus zeker geen toeval dat er via deze thema’s een misverstand ontstond, want op deze manier bracht het me meesterlijk bij het ervaren van mijn angsten. 🙂

Een andere trigger voor mij was dan die andere ontmoeting die haar ook wild enthousiast maakt. Naast dat het me triggerde in mijn angsten ‘niet goed, bijzonder, of interessant genoeg te zijn (om graag gezien te mogen worden)’, maakte dit ook nog eens dat ik ging oordelen over mezelf: “je kent haar nog maar net en je voelt al gevoelens van ‘jaloezie’, gun je het haar dan niet dat ze ook andere intense verbinding mag ervaren?” Het mezelf op mijn kop zitten hielp natuurlijk niet om liefdevol aanwezig te kunnen blijven. 🙂 Gelukkig weet ik ondertussen ook dat deze gedachten en gevoelens niets vertellen over de energetische werkelijkheid en mijn Ware Zelf. Doch, soms zijn ze wel zo intens dat ik ook het contact met mezelf verlies. En dat is dan ook maar zo. Natuurlijk wens ik het haar toe dat ze op zo’n magische wijze in het leven kan staan, stralen en genieten. Dat is ook wat me zo aantrekt. Een vrouw in haar kracht en op haar weg. En, ik wens dit mezelf ook toe. 😉

De voorbije jaren ben ik intens aan de slag geweest met mijn verhouding met de moeder en innerlijke vrouw in mij, en ik merk dat nu vooral de verhouding met vader en innerlijke man naar voren komt. Ondertussen voel ik me innerlijk in het reine met mijn fysieke moeder, en moeder/vrouw in mezelf en ook voel ik niet meer diezelfde behoefte van verzorgd te mogen worden.  Wat ik nu wel sterk tegenkom is een gemis van sterke onwrikbare mannelijke ik-kracht en daadkracht in mezelf. Alhoewel ik weet dat onze pijnen veel dieper gaan dan de relatie met de ouders die we hebben in dit leven, toch is de relatie met onze ouders een belangrijke afspiegeling van wat er reeds in ons zit. Zo merk ik dat wat ik nu tegenkom in mezelf, ik ook wel weerspiegeld heb gezien in de relatie met mijn vader, of in mijn vader. Alhoewel mijn vader in essentie zo’n prachtige zachte zijnskwaliteit heeft, merk ik ook diezelfde grote zelf-twijfel en onzekerheid over zijn eigen kunnen en zijn. Ook die moeite met seksualiteit zie ik bij hem sterk weerspiegeld. Hij doet zo’n prachtige dingen in het leven, zeker ook voor anderen, en toch beleeft hij dit zelf slechts amper. ‘Het is nooit goed genoeg, het kan altijd beter’ en ergens voel ik ook iets van ‘een last zijn voor anderen’ en dit zo miniem mogelijk willen houden door jezelf klein te houden. Ik voel ook die angsten voor afwijzing en verlating, al heeft hij hier al wel grote stappen in gezet, mede door stevige ervaringen in zijn leven, zoals dat ik hem jaren niet wilde zien door misverstanden. Vele van de stappen die hij doorheen die fases heeft gezet en de grote moed die hij getoond heeft, alsook innerlijke zachte kracht zijn nog steeds een diepe inspiratiebron voor mij.

Ik merk dat ik nu via deze prachtige nieuwe liefdeservaring en wat er daarmee nog meer in beweging komt, sterk uitgenodigd wordt om ook die vaderlijke lijn in mezelf op te kuisen en harmoniseren. Ik heb zo krachtig aan het Universum bepaalde wensen overgemaakt, en ik voel hoe het Universum mij beantwoordt op deze manier. Langs de ene kant een geliefde en potentiële mooie weg samen en langs de andere kant het laten in het bewustzijn komen van die zaken die me nog weerhouden van te geraken bij mijn diepe wensen, in het neerzetten van mezelf, mijn dromen en mijn eigen vaderschap. Zo prachtig hoe persoonlijke groei en liefdevol samen delen perfect samen mogen komen in één. 🙂

Wat me wel geruststelt is het weten dat deze innerlijke opkuis niet van dezelfde grootorde is als deze van de vrouwelijke lijn in mezelf. De voorbije jaren ben ik intens bezig geweest om uiteindelijk aan te kunnen komen bij voldoende innerlijke kracht om die harmonisering te kunnen maken met het vrouwelijke. De grote bewustzijnsgroei en ook diepe gevoelswereld die er nu zijn gaan me ook sterk helpen om ook die mannelijke kant gezwind op te kuisen. Veel van de inzichten in hoe het bewustzijn werkt en hoe de energetische werkelijkheid verweven is met de fysieke, geven me een goede basis om die belangrijke stappen te kunnen zetten. Alhoewel alles ondertussen wel aanwezig is in mij, voel ik nog wel die hapering in het neerzetten ervan, en daarin gaat een meer gezonde daadkrachtige mannelijke energie me ontzettend helpen.

Ja, ik heb er zin in! 🙂 Morgen heb ik voor mezelf reeds een therapie gepland om  een spiegeling te kunnen krijgen en ondersteuning bij het corrigeren van onjuiste overtuigingen en blokkades die me afhouden van een nog voller zijn.

Het enorm prachtige (of een van de prachtige dingen 😉 ) in dit nieuw liefdescontact is dat we onszelf beide in het centrum van ons eigen leven plaatsen en dit ook kunnen zien als een cruciale liefdevolle basis van een mooie uitwisseling. We dragen onszelf, nemen verantwoordelijkheid en tevens is er de grote bereidheid open en kwetsbaar te staan naar de ander. Ja, het is werkelijk die nieuwe verbinding van twee hele individuen in liefdevolle dans met elkaar, die ik uitstuurde om te mogen ontvangen. Duizend maal dank, universum!

Haha, en het verhaal is zeker nog niet rond, doch in het prille stadium wenste ik het nog vooral over mezelf te hebben en later zal er nog voldoende ruimte zijn om te schrijven over het ‘ons’, als de gratie van het zijn het zo verder laat ontstaan. 😉

Door mezelf de ruimte te gunnen om alles wat zich aandient er te laten zijn en liefdevol te omarmen in mijn bewustzijn, maak ik het ook mogelijk dat het getransformeerd kan worden, dat de energie die vast zat in de angsten en beperkende overtuigingen weer vrij gezet kan worden en er nog meer van mezelf de wereld in kan komen. Ook merk ik dat een bekrachtigende stap toevoegen aan dit proces enorm ondersteund werkt, en de energie die daarvoor vast zat een bedding geeft om in iets constructief te vloeien, zoals het schrijven van dit bericht bv.

Ik dank jullie voor het ontvangen van dit schrijven!

 

Namasté

One Comment

 1. Hey Andreas,
  Ongelofelijk fijn te horen waar je nu staat. Nog intenser is het te mogen lezen hoe jij je voelt, de lessen die je tegenkomt en de manier hoe je het neerschrijft.
  Als ik het zo hoor, gaan de komende tijd heel fijn voor je zijn.
  Geniet van al die liefde dat je pad nu doorkruist.
  Groetjes en hele dikke knuffel

  YUK

Laat een berichtje na de 'biep'.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: