Licht(jes), zacht

Posted by on Mar 15, 2017 in Liefde, Over Mezelf | 0 comments

Eentje om de diepte van de ‘strijd’ te omschrijven (tot het uiterste en verder) en nu eentje om te delen wat er allemaal van nieuw leven aan het borrelen is vanbinnen. 🙂 Hey, mag niet alles dat zich aandient het licht zien dan? Of het nu zwaar en donker voelt, of licht x2. Wie zijn wij om te oordelen? 🙂

God, wat heb ik zin om verder mensen bij te mogen staan, aanwezig te zijn en een veilige ruimte te bieden waarin angsten, pijnen, twijfels etc. naar het oppervlakte mogen komen, hoe heftig, ziekelijk en gestoord het dan ook mag lijken voor de buitenstaander. Luisteren, zijn en hier en daar een andere zienswijze aanreiken. Het maakt mij gelukkig, aanwezig zijn terwijl de ander duikt in de diepte van zijn wezen. Hoe prachtig is het niet te mogen aanschouwen hoe een rups een vlinder wordt? 🙂 Haha, wat ben ik toch een vreemde vogel, hè?

En, wat me ook ontzettend blij maakt is dat er met muizen stapjes concrete gezamenlijke dingen in de wereld komen van Renuka en mij (waarover later meer). Vroeger vocht ik voor mijn ‘vrijheid’ (veilig in mijn vertrouwde ego-cocon kunnen blijven), en nu word ik gelukkig van samen, het voelt immers zo volledig dan. Ja ik kan vanalles, en toch. 1+1 is zoveel meer dan 2 begin ik steeds meer te merken (wat trouwens overal geldt, relatie, vriendschap en overal). Een prachtige uitwisseling van talenten en zijn. Ja, nog zoiets vreemds van mij. 😉 Een man die zich ongelukkig voelt wanneer de verbinding zoek is, wanneer de samen niet voelbaar is, wanneer er maar wat naast elkaar wordt gebabbeld. Tja. En dan hoor ik wel eens: je bent afhankelijk, je zoekt naar symbiose, je zoekt je moeder, enz. enz. Ach 🙂

Laat me eens zien, waar word ik nog gelukkig van? Ooh: echtheid, eerlijkheid, overgave aan de diepte van het voelen (welke emoties dan ook) en het leven, hoe het zich dan ook aandient, ontvankelijkheid, vrijgevigheid (echt geven, geen ruilhandel), compassie, samenwerking, bereidheid tot groei, intense aanwezigheid, enz.

Enfin, en dat was het voor nu. En, laat het aub om het te begrijpen, voor niets nodig! 😉

 

 

Laat een berichtje na de 'biep'.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: