Berichten

Onderweg naar Santiago de Compostella

Ondertussen is mijn eerste poging reeds achter de rug en spijtig genoeg ben ik niet verder geraakt dan de grens van Frankrijk. Mijn lichaam wilde niet verder en stuurde me terug naar huis met twee ontstoken Achillespezen. Alhoewel ik hier vroeger reeds een lange tijd mee gesukkeld heb, heb ik me toch niet voldoende voorbereid (en dat als kinesist zijnde…). Hoogmoed komt ten val, zoals het spreekwoord zo mooi zegt. Ik heb nu, denk ik (hoop ik), mijn lesje wel geleerd. De verwijzingen naar Compostela ga ik behouden. Voor het ogenblik heb ik nog niet echt een idee of ik de tocht nog (snel) ga kunnen hervatten en wanneer ik dit dan wel zal doen als het wel weer lukt. Lichamelijk lijkt het alleszins niet realistisch om dit reeds de komende maand(en) te proberen, maar ook psychisch ben ik nu met andere dingen bezig. Het teruggefloten worden was toch wel een confronterende ervaring, een ervaring die eindelijk wat wist los te maken. Ergens heeft de tocht zijn doel dus toch niet gemist. Ik ben nu dan ook vooral bezig met het versterken van mijn fundament. Ik had een ander doel nodig en heb Compostella dan maar even begraven. We zien nog wel hoe het verder loopt, maar voor het ogenblik zit een tweede poging er dus nog niet direct in. Voor mezelf zouden de verwijzingen moeten dienen als een herinnering, een herinnering aan het feit dat ik niet te overmoedig mag worden en vooral ook zorg besteed aan mezelf. Voor jullie laat ik alles staan om zo een eerlijk beeld van mij in stand te houden. Het zou onjuist zijn om alleen over succeservaringen te schrijven. Ook ik (duh 🙂 ) slaag er niet in alles (van de eerste keer) succesvol af te ronden. Waar ik echter wel prat op ga en wat dan meteen ook de derde reden uitmaakt: ik geef niet op. Plannen lopen zelden als gedacht, maar dat is geen probleem. Dat maakt het leven zelfs boeiend. 🙂

(volledige stuk toegevoegd: 29/10/2012)

 

Compostela 2015

Posted by on Jul 18, 2015 in Bewustzijn, Compostela, Over Mezelf | 2 comments

Compostela 2015

De volgende etappe van mijn Compostela avontuur: opdat mijn mannelijke en vrouwelijke energie verder in evenwicht en harmonie mogen komen.

(more…)

En nu?

Posted by on Oct 19, 2012 in Compostela, Nederland, Over Mezelf | 2 comments

En nu?

Ik dacht zo bij mezelf: “Wordt het niet hoog tijd voor een update?” en liet het dan nog een dikke week rusten, tot vandaag. Zoals jullie kunnen zien is alles terug uitgepakt, gewassen en weggelegd. Vermoedelijk weten de meeste van jullie ondertussen wel dat ik terug in België ben, en anders: verrassing! Mijn eerste poging om tot Compostela te stappen is dus gestrand en dit reeds na 9 dagen met nipt mijn hakken over de sloot (grens) van Frankrijk. Opdat ik niet tegen iedereen hetzelfde verhaal opnieuw moet gaan doen, doe ik het hier even.

In deze post zullen jullie een antwoord kunnen vinden op de volgende vragen: hoe is het met de pezen (en mij) gesteld, wat zijn de vooruitzichten voor de komende maanden en komt er nog een Compostela (of zal de naam van deze blog roemloos ten onder gaan)?

(more…)

(Voorlopig) terug naar ‘huis’

Posted by on Oct 4, 2012 in Compostela, Over Mezelf | 15 comments

(Voorlopig) terug naar ‘huis’

Yup, de titel liegt niet. Voor het ogenblik zit ik op één van de treinen die me naar huis zal brengen. Over enkele uren zal ik dus reeds vervroegt ‘thuis’ zijn. Slechts enkele uren rijden is genoeg om al het werk van de voorbije dagen opnieuw ‘teniet’ te doen…

Na vele uren piekeren en zeer weinig slaap, heb ik de knoop uiteindelijk doorgehakt. Mijn Achillespezen willen niet langer mee en vertellen mij dat ik nu beter even halt hou (voor het te laat is). (more…)

Hindernissenparcour voor pelgrims

Posted by on Oct 3, 2012 in Compostela, Over Mezelf | 2 comments

Hindernissenparcour voor pelgrims

Het zouden er drie kunnen zijn, maar ik heb alles uiteindelijk in één bericht “gepropt”. Het bericht is een samenvloeiing van enkele dagen zonder internet, geworden. 😉 Laat je niet afschrikken door de schijnbare hoeveelheid, want er zitten verschillende foto’s bij! Terwijl ik hier de laatste loodjes leg aan dit bericht zit ik lekker warm, maar vooral droog, terwijl de regen met bakken naar beneden valt, hier boven mij. 🙂 (more…)

Een eerste reflectie

Posted by on Sep 27, 2012 in Compostela, Over Mezelf | 1 comment

Een eerste reflectie

Goh, soms vraag ik me echt af waaraan ik deze positieve aandacht te danken heb? Verdien ik dit wel? Enfin, in principe zou iedereen positieve aandacht moeten kunnen krijgen ongeacht wie het is, maar zo eenvoudig is het natuurlijk meestal niet. Een waardevol onderscheid tussen de persoon zijn ‘zijn’ en zijn daden wordt – vind ik – nog te weinig gemaakt. Maar bon, laten we het daar nu even niet over hebben. 😉 Bedankt aan jullie allen om me zo te steunen! Al mag ik het natuurlijk niet doen voor jullie reactie of steun, toch zal het zeker helpen om vol te houden wanneer het moeilijker wordt.

Ik ga van de gelegenheid gebruik maken om toch al even een eerste ‘berichtje’ te schrijven. (more…)

Compostela voorbereiding

Posted by on Sep 24, 2012 in Compostela, Over Mezelf | 4 comments

Compostela voorbereiding

In blijde verwachting, maar wel met een klein hartje tref ik de laatste voorbereidingen. Ondertussen zullen de meeste mensen het al wel weten: als alles goed gaat zal ik de komende maanden niet in België vertoeven (hip-hoi), maar wel ergens tussen hier (Leuven) en Compostela. Mijn tijd in België begint sterk in te korten. Morgen (ja morgen al 😮 ) zal ik mijn eerste stempel ergens in Leuven gaan proberen vastkrijgen. Maar daarover later meer, nu ga ik jullie eerst vertellen over de voorbereidingen die aan de tocht vooraf zijn gegaan. (more…)

Waarom ik deze tocht echt ‘moet’ doen

Posted by on Sep 21, 2012 in Compostela, Over Mezelf | 0 comments

Heel even leek ik de essentie – zoals ik ze nu ervaar – beet te hebben. Ik kan een resem van redenen verzinnen om naar Compostela te stappen, maar uiteindelijk denk ik dat alles te herleiden valt tot de volgende: (more…)

Het pakketje en de kiem

Posted by on Jul 25, 2012 in Compostela, Over Mezelf | 3 comments

Het pakketje en de kiem

Toen ik deze middag mijn brievenbus nakeek – op post – vond ik er een eigenaardig pakketje in terug. Het pakketje, een grote bruine briefomslag, droeg mijn naam en had zijn bestemming dus niet gemist. Nieuwsgierig als ik was opende ik de dichtgekleefde sluiting en liet mijn hand op ontdekking gaan. Mijn ongeduldige ik kon het ronde, relatief grote en zware voorwerp niet meteen thuisbrengen louter op de tast en riep dus maar de hulp van het zicht in. Een glimp, meer dan dat was niet nodig om het te herkennen. (more…)

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: