Zingevende belevingsreizen

Uitzicht

 

Waarom? Ikzelf als jonge bewuste wereldburger hou van reizen en het ontdekken van de wereld; de aard van de dingen, zowel uiterlijk als innerlijk. Vroeger deed ik dit vooral alleen omdat ik de juiste vorm of gezelschap niet vond. Ik wist niet waar ik nog andere bewuste en gevoelige reizigers kon vinden die niet enkel steden of mooie plekken wilde gaan bezoeken. Ik kende namelijk ook sterk de behoefte de uiterlijke reis te koppelen aan een innerlijke reis. Ik zocht naar de ‘iets meer’ beleving, die ik niet kon vinden in gewone reizen, of onder de gewoonlijke gezelschappen. Zingevende (spirituele) reizen bestonden wel, doch vaak gericht op oudere volwassenen en de behoeften kwamen toch niet steeds overeen. Ik wilde naast zingeving ook graag wel wat avontuur, plezier en een fysieke uitdaging, en misschien het meest belangrijke, de vrijheid om zelf mee vorm te geven aan wat er gebeurde. De vrijheid om mijn eigen gevoel te volgen, en niet gestuurd te worden door iemand buiten mezelf. De jonge generatie van bewuste zielen komen toch weer net iets anders doen dan de oudere, zo heb ik het gevoel. Vaak zit er al zoveel intrinsieke wijsheid, die enkel geactiveerd dient te worden en werkt het juist beperkend wanneer er van buitenaf inhoud, structuren of wat dan ook opgedrongen worden.

En zo maak ik graag de overgang naar dit initiatief. Juist omdat ik zelf heb gemerkt hoe belangrijk dit voor mij was en is en omdat ik merkte dat er nog weinig aanbod bestaat voor deze inhoud, bied ik het nu graag zelf aan. Met veel plezier en geestdrift neem ik jullie mee in een zingevende avontuurlijke belevingsreis in een bijzondere uiterlijke omgeving.

 

Hoe en wat? Deze zingevende reizen zijn op maat gemaakt van de jonge volwassene, of jeugdig voelende oudere volwassene, die behoefte heeft aan een diepere belevingsreis met gelijkgestemde zielen. We gaan samen op weg voor een bepaalde periode met enkele hoofdbestemmingen, meestal drie, de welke de rode draad vormen van de reis: opbouw, verdieping en afronding.

In aanloop van de reis gebeurt er indien gewenst/nodig een individueel kennismakingsgesprek om te kijken of er een ‘fit’ is en wat de persoonlijke behoeften zijn, een gezamenlijk ontmoetingsmoment om de groep te leren kennen en samen mee vorm te geven aan de reis. Na afloop van de reis vindt er ook nog een terugkom ontmoetingsmoment plaats om uit te wisselen hoe het op dat ogenblik gaat en wat je aan de reis hebt overgehouden.

De zingevende belevingsreis zelf vindt plaats binnen een ruim en veilig kader, waarvan de drie hoofdbestemmingen deel zijn. Binnen dit kader is er dan weer heel veel bewegingsvrijheid mogelijk. Zo krijgt elke reis een unieke invulling, afgestemd op de behoeften en wensen van de groep en het individu zelf. Is er behoefte aan groepsgesprekken, persoonlijke momenten van rust, fysieke uitdagingen, meditatie, therapie, ontspanning, dans, muziek, creatief creëren, etc. Tijdens het kennismakingsgesprek enerzijds en het gezamenlijke ontmoetingsmoment anderzijds wordt uitgebreid de ruimte genomen om samen te kijken hoe we de reis verder vorm gaan geven. En, ook tijdens de reis zelf blijven we op elk moment bekijken wat klopt en wat niet. Zoals ook het leven al gaande weg vorm krijgt, zo zal ook de reis verder vorm krijgen van moment op moment.

De prijs opgegeven bij de reis is voor het totaalpakket: ontmoetingsmomenten, reis, voedsel en overnachting, begeleiding en organisatie, etc. Mijn ervaring is dat het aangenaam is om je te kunnen richten op de reis en beleving zelf, zonder je te veel te moeten bezighouden met de praktische beslommeringen. Doch, ook hier kunnen we samen kijken hoe we als groep omgaan met geld. De reis naar en van de bestemming is gegoten in een aparte prijs. Al naar de wens kan ze deel uitmaken van het pakket, of er los van staan.

Inhoud in steekwoorden:

 • Zingeving en levensbeschouwing
 • Bewustwording, (Ware) zelf-ontdekking en verwezenlijking
 • Creativiteit
 • Avontuur en plezierbeleving
 • Ontmoeting, verbinding en uitwisseling

 

Compostela 2015

 

Voor wie?

 • Jong of jeudige volwassenen van tenminste 18j
 • Geïnteresseerd in een ‘iets meer’ beleving
 • Bewust op weg in zijn of haar leven; reeds ervaring met zelfontwikkeling, etc.
 • Zelfstandig en verantwoordelijk
 • Bereid zich kwetsbaar op te stellen, open voor contact met anderen

 

Reizen:

Zoek je een zingevingsreis op maat gemaakt voor een kleine groep, contacteer me!

 

Begeleiding door:

 • Andreas VandensandeIk Ethiopië

Wie ik ben en wat ik eerder beleefde tijdens reizen etc. kan je lezen op deze website. 😉 Zeer bewust laat ik mijn ervaring en achtergrond achterwegen. Belangrijk is dat je zelf voelt of de reis in de vorm dat ze aangeboden wordt, begeleid door mij, voor jou kloppend voelt. Een lijstje met uiterlijke verwezenlijkingen, of rolletjes brengt je enkel weg van je eigen ‘weten’, gevoel of intuïtie, naar je hoofd. En je verstand is niet het juiste instrument om een dergelijke keuze te maken. Volg wat je gevoel je ingeeft en weet dat er ook steeds ruimte is voor een kennismakingsgesprek om verder samen in te voelen of de reis klopt voor jou, op dit ogenblik. 🙂

 

Contact:

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: