Wie ben ik?

Hartelijk welkom en gegroet,

Bij deze wil ik me graag even voorstellen op de conventionele manier. Mijn naam is Andreas Vandensande en ik woon ondertussen al enkele jaren nabij Leuven. Mijn tienerjaren heb ik doorgebracht in de Steinerschool De Zonnewijzer te Wijgmaal. Vervolgens heb ik de opleiding kinesitherapie en revalidatiewetenschappen met als afstudeerrichting geestelijke gezondheidszorg (Psychomotorische therapie) aan de KU Leuven afgerond. Op dit ogenblik ben ik werkzaam als zelfstandig therapeut, en tuin- en klusjesman. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in het welzijn van de mens, vooral geestelijk gezien. Ik hou mij bezig met bewustwording, zelfrealisatie/ontwikkeling (persoonlijke groei), coaching en (psycho)therapie, lezen en schrijven, voeding, creatief creëren, verbouwen en renoveren, natuur en dieren, ‘reizen’ en tenslotte beweging.

(laatst aangepast: 31/07/2017)

 

En, nu mag je de beknopte voorstelling opnieuw vergeten. 😉 Ik ben wie ik ben. Ik ben een deeltje van ‘het Alles’, een fijnstoffelijke ziel, geïncarneerd in een lichaam, hier op aarde. Wanneer ik mezelf probeer te beschrijven doe ik eigenlijk afbreuk aan wie ik in werkelijkheid ben. De beschrijving die ik nu geef kan binnen een jaar, een maand, een week, een dag, … of zelfs een minuut helemaal niet meer van toepassing zijn. Daarom ook vraag ik u, beste lezer, mijn berichten met dit inzicht in het achterhoofd, te lezen. Mijn berichten zijn tijdsgebonden fragmenten, stukjes uit Andreas zoals die op dat ogenblik de wereld ervoer. En dan nog, ‘ceci n’est pas une pipe’. Een afbeelding van en pijp is geen pijp meer. Mijn woorden zijn slechts een afkooksel van de werkelijke ervaring die eraan vooraf ging. Lees de woorden en ervaar wat ze met jou doen. Gebruik jezelf, je lichaam als stemvork. Voel je dat mijn werkelijkheid, de werkelijkheid zoals ik haar nu (of toen) ervaar, resoneert met die van jou, dan heb je iets aan mijn woorden. Anders, dan laat je ze maar gewoon zijn wat ze zijn, namelijk woorden. Woorden die de werkelijkheid beschrijven zoals ik ze zie, niet noodzakelijk zoals ze is. 🙂

Ik beweer niet dat ik de werkelijkheid zuiver kan zien, laat staan beschrijven. Je hoeft me ook helemaal niet te geloven, en al zeker niet ‘gelijk’ te geven. Ervaar zelf. Met mijn inzichten ben je niets. Echter als je merkt dat ‘mijn’ inzichten je helpen vat te krijgen op de werkelijkheid, dat je erin slaagt de inzichten zelf te ervaren, dan worden het ook ‘jouw’ inzichten. Wanneer je ze zelf voelt, dan zal je ze ook pas echt begrijpen. Haal eruit wat jou aanbelangt en ga verder, jouw persoonlijke levensweg.

(laatst aangepast: 02/01/2017)

 

AUM

Een fragment uit mijn reis naar Nepal, waar ik bovenstaande tattoo heb laten plaatsen:

De tattoo die je tussen mijn foto’s kon terugvinden is wel degelijk een echte. De kunstenaar heeft hem na een schets in mijn dagboek rechtstreeks op mijn rug vervaardigd in een mooie 3,5u. De tattoo toont in vorm, maar vooral in betekenis wat ik meeneem uit deze reis en de levensfase voorafgaand aan de reis. In het centrum staat het symbool Omkara of de klank en trilling AUM, wat zoveel wilt zeggen als ‘Het Beginsel’ voor mij. De klank en trilling waar alles uit voortkomt. Ze is puur, volmaakt en allesomvattend op zichzelf, hoe kan het ook anders als alles eruit voortkomt. Voor mij betekent dit ook ‘God’, dat waaruit en waarin alles bestaat. Het centrum, of ‘Het Beginsel’, God straalt dan verder uit naar buiten toe, als de zon, een ander krachtig symbool waar ik me graag mee verbind, of waar ik me mee verbonden voel. Vanuit ‘Het Beginsel’ straalt liefde en puur Licht naar buiten uit.

Mijn intentie met het zetten van deze tattoo is het krachtig naar buiten brengen van mijn innerlijke ‘Zijn’, mijn ware Zelf in al zijn puurheid en zuiverheid, als God-Mens, als Christus.

Toen de kunstenaar klaar was met zijn werk en ik voor de eerste keer mocht zien wat er nu voor de rest der dagen op mijn rug staat, verschoot ik zelf wel. Het was groter, krachtiger en diepgaander geworden dan ik zelf had gedacht. Ik had het mij lichter en fijner voorgesteld. Nu een weekje later ben ik er ondertussen aan gewend. Ik heb de kunstenaar, waarmee ik een verbinding voelde, vrij spel gegeven. Ik heb hem zijn gevoel laten volgen in het vervaardigen van het kunstwerk en dit is eruit gekomen. Een krachtige afdruk van mijn intentie, op mijn godsvoertuig, mijn lichaam. Ach, hoe kan het ook anders, een flauwe afdruk zou voor mij als schorpioen toch niet kloppen. Grondig en diepgaand, anders niet! ?

Het voelt heel erg bijzonder en krachtig om zo die intentie neer te zetten en ik voel ontroering elke keer ik eraan denk. Het deed pijn, zeker het inkleuren, doch het was en is het absoluut waard. De pijn heeft enkel gemaakt dat ik nu nog meer de waarde en kracht ervan besef.

Lees meer: De reis voorbij de mooie plaatjes, deel 1, Nepal: het verhaal en de beleving, deel 2

(toegevoegd en geschreven: 06/03/2016)

 

En, ik voel dat de tattoo’s die uiteindelijk op mijn lichaam belanden heel veel vertellen over wie ik ben. Het zijn stukjes, beelden in de vorm, die voortkomen uit de energetische essentie waaruit ik besta. Mijn tweede tattoo, geplaatst tijdens mijn reis naar Peru hoort er dan ook zeker bij.

 

Graag citeer ik een stukje vanuit de ‘Gaia Orakel’ kaarten van Toni Carmine Salerno om te beschrijven waar de levensboom voor staat.

De magische boom (levensboom) die hier is afgebeeld, is symbolisch voor jouw levensreis. Je bent volwassen geworden en gesterkt door alle wisselende seizoenen en kringlopen van het leven. Je bent nu in een stadium van creatieve overvloed gekomen. Je wortels staan stevig in de vruchtbare grond van je dromen en je voorstellingsvermogen. Je bent klaar om je bestemming vorm te geven, er begint een nieuwe fase van creativiteit, een die doordrongen is van liefde en van alle wijsheid die je tot nu toe hebt vergaard. De worsteling is voorbij. Vanaf nu zal je meer resultaten boeken dan ooit tevoren, en je zult dit doen met charme, met zelfvertrouwen en met gemak. Al je voorbije ervaringen, alle kennis die je hebt vergaard en al het werk dat je hebt verzet, komen hier samen om een hoger doel te dienen dat dichter bij je hart ligt. Dit is een periode waarin je werkelijk de meester bent van je eigen bestemming, een tijd waarin alles wat je zo graag wilde bereiken of waarmaken mogelijk is.

Een leuke anekdote bij het plaatsen van de levensboom is, dat ik terwijl ik daar op tafel lag voor de tattoo, een telefoontje mocht ontvangen van Renuka om mij te vertellen dat we zwanger waren. 🙂 En, daar stopt het nog niet. 28 Jaren terug, bij de aankondiging van mijn geboorte gebruikte mijn ouders het beeld van twee volwassen bomen, met een klein boompje dat tussen hen in mocht geboren worden en groeien. Een liefdeskindje. En nu ik (spiritueel) volwassen ben geworden, is het aan mij, aan ons, om een kind op deze wereld te mogen ontvangen en te begeleiden tot het volwassen genoeg is om volledig op eigen benen te kunnen staan. ‘The Cirle of Life, as beautiful shown by the completeness of nature.’

Uiteindelijk is deze zwangerschap uitgedraaid tot een vroeggeboorte. Onze eerste zoon samen, Lionel is niet tot in de aardse vorm bij ons geraakt, maar blijft wel voor heel ons leven onze eerst geborene. Het relaas over Peru en Lionel kan je hier teruglezen: Tot het uiterste, en verder

(toegevoegd en geschreven: 08/03/2017)

 

Veel kijk- en leesplezier toegewenst!

 

17 Comments

  1. Hallo Rennka en Andreas. Fijn om te mogen horen dat jullie een baby verwachten.

  2. Dank om wie je bent, door het leven van je missie inspireer je anderen om ook helemaal in hun kracht te gaan staan…Namaste Ji, Renuka

Laat een berichtje na de 'biep'.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: